Varna24.bg. Това реши на своето заседание днес областната комисия за борба

...
Varna24.bg. Това реши на своето заседание днес областната комисия за борба
Коментари Харесай

Извънредно: Удължиха грипната ваканция във Варна!

Varna24.bg . Това реши на своето съвещание през днешния ден регионалната комисия за битка с грипа и острите респираторни болести, която заседава в РЗИ. Учениците ще останат вкъщи и на 5 февруари, когато е междусрочната почивка и би трябвало да се върнат в класните стаи на 6 фавруари.

Запазват се и следните профилактични и противоепидемични ограничения:

Адекватно систематизиране и ориентиране на материалните и кадрови запаси и подготвеност на лечебните заведения за посрещане па по-голям брой болни от грип и ОРЗ. 

Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения. Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим, да не се позволява събиране на групи и осъществяване па общи мероприятия в детските заведения.

Прекратяване свежданията с лежащо заболели пациента в лечебните заведения.

Лечебните заведения прецизно да ползват логаритмите за работа при случай подозрителен за грип.

Прекратяване работата на детските и женски съвещания, както и на профилактичните имунизации и реимунизации на територията на Област Варна.

Да не се организират мероприятия с всеобщ темперамент на територията иа Област Варна.

При визитата си във Варна през вчерашния ден здравният министър Кирил Ананиев заяви, че заплахата към момента не е отминала и пикът на грипа се чака да продължи и идната седмица.

Министърът на образованието Красимир Вълчев каза, че образователното наличие ще бъде преструктурирано и няма да се постанова учениците да отучват пропуснатия през грипната почивка материал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР